September - Helemaal in de rust

De discipline van rust

Afgelopen zondag in de gelukstraining stonden we stil bij de discipline die voor de westerse mens het allerzwaarste is: de discipline van rust. Bekijk hier de training.

Lastig
Het is ook logisch dat het lastig is om deze discipline in je leven vorm te geven; het is immers niet helder wat het je oplevert. Maar als je eenmaal ontdekt dat echte rust je veel gelukkiger, ontspannener, scherper, productiever en gebalanceerder maakt, wordt het veel logischer om momenten van echte rust in te bouwen.

Opgeladen batterij
We stonden in deze training ook stil bij het feit dat alleen wanneer onze batterij is opgeladen met rust, vrede en emotionele balans, we in staat zijn om de keuzes te maken die we echt willen. Hoe kun je die batterij nou het beste opladen?

Meditatie en rust
Uitgeput op de bank ploffen en de TV aan zetten heeft geen enkel effect op je emotionele batterij. Maar wat dan wel? Het is niet gek dat tegenwoordig mindfulness, meditatie, yoga en andere hersentrainingen opgang vinden. De mens snakt naar echte rust in zijn ziel. Voor degene die oosterse meditaties niet prettig vinden, is er tegenwoordig ook een Christelijk alternatief, bijbels mediteren. Een gratis 10 delige serie is door ons beschikbaar gesteld via http://lifeconnexion.nl/meditaties/mini-meditatie-serie-10-delen

Op jouw rust en geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *