September - Helemaal in de rust

De kracht van rust

 

Afgelopen training stonden we stil bij de kracht van rust en herstel. De meeste mensen leven in een grote misleiding: ze hebben het idee dat ze hun taken af kunnen krijgen en dan lekker kunnen genieten en ontspannen. Maar altijd maar doorgaan, je takenlijst afwerken, zo productief mogelijk zijn en dan pas kunnen genieten zal je uitputten.

Heersen
Om echt te kunnen genieten en ontspannen in het leven, is het essentieel dat je het idee hebt dat je heerst. Als je probeert te ontspannen, maar je weet dat je totaal geen controle hebt over wat er moet gebeuren, over je financiën, dat je je beloftes niet kunt nakomen en je achterligt, zal stress de overhand hebben.

Plannen
Wat is nu de oplossing? Het zijn twee stappen:
– Besef dat hard werken geen echte controle geeft over je leven.
– Leer om te heersen in je leven, door te plannen.

Geen takenlijst
Wist je dat succesvolle mensen geen takenlijst hebben? Succesvolle mensen plannen hun taken. Hun agenda neemt de plek in van hun takenlijst. Als jij probeert je takenlijst leeg te krijgen, heb je altijd stress. Als je je taken leert in te plannen, heers je. Niet alles is gedaan, maar alles is wel ingepland. En dan kun je ook tijd voor rust, recreatie en ontspanning inplannen. Dit geldt niet alleen voor drukke zakenmensen, maar ook voor moeders, studenten en zelfs voor mensen met pensioen.

Je opdracht
De opdracht van deze week is dan ook:
– Een vast tijdstip te kiezen waarin je je week gaat plannen.
Plan eerst je prioriteit in: tijd voor jezelf, je geliefden en tijd om te genieten van het leven.
Plan daarna alle andere taken in die je hebt.

Hoe meer je dit doet, hoe realistischer je planning, hoe meer je zult leven vanuit rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *