Januari 2019 - Helemaal jezelf

Laat je niet beperken

Onbeperkt leven, wie houdt er niet van?

Om in een leven van onbeperktheid te komen is het ten eerste belangrijk dat we in onbeperktheid gaan denken en niet in limitaties. De vraag is: hoe doe je dat?

Het grappige is dat we als kind daar nooit moeite mee hebben gehad. Als kind hadden we een groot voorstellingsvermogen en dachten we dat we de hele wereld aan konden. Hoe komt het dat we er toen dan geen moeite mee hadden om in onbeperktheid te denken?

Misschien ken je het gezegde wel: zoals een mens denkt in zijn hart, zo is hij. Hier ligt de kern. De manier waarop jij denkt bepaalt uiteindelijk wie je bent en of je in onbeperktheid terecht komt. 

Ons denken wordt beïnvloed door allerlei factoren. Het nieuws, de mensen waar we mee om gaan, social media, familie, etc.

Wanneer we meer negatieve dan positieve signalen ontvangen bepaalt dit uiteindelijk de manier waarop we denken. Dit kan zowel positief of negatief zijn.

De opdracht

Denk eens na welke gebieden jou negatief beïnvloeden en welke gebieden jou positief beïnvloeden. 

Kies er dan voor om de negatieve invloeden uit je leven te verwijderen en er positieve invloeden voor terug te plaatsen die jou helpen om in onbeperktheid te denken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *